Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-09-2019
  • Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool

    Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool

    Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool

  • Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool

    Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool

    Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool

  • Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool

    Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool

    Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool

  • Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool

    Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool

    Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool

De zomer is voorbij en de winter moet nog beginnen. De zomergroentes (komkommer, courgette, tomaat en paprika) lopen op zijn end en wintergroentes (spruiten, boeren-, palmkool) moeten eigenlijk nog beginnen. Op het land staat de courgette haar laatste vruchten te produceren en de palmkool begint net plukbaar  te worden.

Op dat moment besluit je om deze twee samen te brengen met wat andere groentes en zo een mooi herfstgerecht te bereiden, wat nu mooi kan. Veel vroeger wil eigenlijk niet en veel later zal ook niet echt lukken of je moet de seizoenen gaan rekken (later poten)  en eerder laten beginnen (voortrekken) dus toch wel beetjes seizoensgebonden eten maar ook niet een echt alledaagse combinatie, tenminste als je ze vers uit de tuin wilt oogsten.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 Middelgrote courgette,
1 rode paprika,
30 bladen palmkool,
100 gram kippengehakt,
1 middelgrote ui,
zout en peper,
olijfolie,
geraspte oude kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 526,33 kcal
Koolhydraten 23,71 g
Eiwitten 44,24 g
Vetten 26,94 g
Benodigdheden
scherp mes, koekenpan, oven, 6 cocktailprikkers

Bereidingswijze

Snijd de Courgette doormidden in de lengte en hol hem uit.
Leg met wat zeezout en olijfolie in de oven op 180 graden (10-12 minuten)
Snipper en fruit de ui licht bruin in een koekenpan, snijd de paprika in kleine stukjes en voeg die toe aan de ui en kruid de gehakt met wat zout en peper en voeg die ook toe.
Rul de gehakt met een vork.
Was de palmkool en verwijder de nerf uit de palmkool en snijdt deze fijn en voeg die ook nog voor 5 minuten toe met aanhangend water.
Haal de courgette uit de oven en vul die met het mengsel (prik de courgette bij elkaar met 3 cocktailprikkers) Dek af met geraspte kaas. Zet dit in de oven voor circa 15-18 minuten

Serveertip

Serveer met een frisse komkommersalade en wat gebakken krieltjes.
Alles behalve de gehakt uit eigen tuin. Eet smakelijk

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten