1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Courgette
  6. Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool

Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool

Door: flepsmulweb

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-09-2019

Ingrediënten 1 personen


1 Middelgrote courgette,
1 rode paprika,
30 bladen palmkool,
100 gram kippengehakt,
1 middelgrote ui,
zout en peper,
olijfolie,
geraspte oude kaas


Verder heb je nodig


Scherp mes, koekenpan, oven, 6 cocktailprikkers

Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool
Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool
Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool
Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool
Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool
Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool
Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool
Zomer-winter fusion: Herfst genot. Gevulde courgette met palmkool

De zomer is voorbij en de winter moet nog beginnen. De zomergroentes (komkommer, courgette, tomaat en paprika) lopen op zijn end en wintergroentes (spruiten, boeren-, palmkool) moeten eigenlijk nog beginnen. Op het land staat de courgette haar laatste vruchten te produceren en de palmkool begint net plukbaar  te worden.

Op dat moment besluit je om deze twee samen te brengen met wat andere groentes en zo een mooi herfstgerecht te bereiden, wat nu mooi kan. Veel vroeger wil eigenlijk niet en veel later zal ook niet echt lukken of je moet de seizoenen gaan rekken (later poten)  en eerder laten beginnen (voortrekken) dus toch wel beetjes seizoensgebonden eten maar ook niet een echt alledaagse combinatie, tenminste als je ze vers uit de tuin wilt oogsten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de Courgette doormidden in de lengte en hol hem uit.
Leg met wat zeezout en olijfolie in de oven op 180 graden (10-12 minuten)
Snipper en fruit de ui licht bruin in een koekenpan, snijd de paprika in kleine stukjes en voeg die toe aan de ui en kruid de gehakt met wat zout en peper en voeg die ook toe.
Rul de gehakt met een vork.
Was de palmkool en verwijder de nerf uit de palmkool en snijdt deze fijn en voeg die ook nog voor 5 minuten toe met aanhangend water.
Haal de courgette uit de oven en vul die met het mengsel (prik de courgette bij elkaar met 3 cocktailprikkers) Dek af met geraspte kaas. Zet dit in de oven voor circa 15-18 minuten

Tags, , , , ,

Serveertip

Serveer met een frisse komkommersalade en wat gebakken krieltjes.
Alles behalve de gehakt uit eigen tuin. Eet smakelijk



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flepsmulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top