1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Clafoutis
  6. Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

  • Frans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-09-2019

Ingrediënten 6 personen


3 eieren
125 gr bloem
60 gr suiker + een beetje extra
300 ml melk
150 gr kersen op siroop, uitgelekt
Snuf zout
Boter om in te vetten


Verder heb je nodig


Bakvorm 20 cm,

Clafoutis met kersen
Clafoutis met kersen

Op zoek naar een feestelijk nagerecht voor Kerst? Maak een clafoutis met kersen! Clafoutis is een Frans dessert wat je lauw warm serveert. In plaats van één grote kun je natuurlijk ook een clafoutis per persoon maken, net wat je leuk vindt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Vet de bakvorm in en bestrooi met suiker
3. Voor het beslag mixen we de eieren, bloem, suiker en een snuf zout.
4. Voeg in delen de melk toe tot een egaal beslag.
5. Laat de kersen uitlekken en verdeel de kersen over de bakvorm.
6. Verdeel het beslag over de kersen heen.
7. Bak de clafoutis in ong. 45 af. De vulling mag een beetje wiebelen maar moet wel gestold zijn.
8. Laat de clafoutis afkoelen tot lauwwarm en serveer met poedersuiker of een bolletje ijs.

Serveertip

Bestrooi met poedersuiker of serveer met een bolletje ijs.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top