Gevuld speculaas

  • Nederlands, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-09-2019
  • Gevuld speculaas

    Gevuld speculaas

    Gevuld speculaas

  • Gevuld speculaas

    Gevuld speculaas

    Gevuld speculaas

Wanneer Sinterklaas er aan komt is het weer tijd voor gevuld speculaas. Je kunt het in de winkel kopen, maar wist je dat het super makkelijk is om zelf te maken? En dat smaakt meteen ook een stuk lekkerder! Heerlijk in combinatie met een kopje koffie of thee. 

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Deeg:
250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr roomboter koud + extra om de bakvorm in te vetten
125 gr donkerbruine basterdsuiker
2 el speculaaskruiden
25 ml melk
Snufje zout

Vulling:
300 gr amandelspijs
1 ei

Bovenkant:
1 ei
Gehalveerde amandelen of amandelschaafsel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vierkante bakvorm 20 bij 20, beslagkom, deegroller, vershoudfolie

Bereidingswijze

1. Pak en kom en voeg het zelfrijzend bakmeel, bruine basterdsuiker, speculaaskruiden, melk en het snufje zout in een ruime kom.
2. Snij de boter in blokjes en voeg toe. Kneed het geheel tot een egaal deeg.
3. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en bewaar minimaal 1 uur in de koelkast.
4. Verwarm de oven voor op 175 graden.
5. Vet een vierkante bakvorm in met boter.
6. Verkruimel het spijs in een nieuw kommetje en prak samen met een eitje los.
7. Haal het deeg uit de koelkast en rol met de deegroller uit tot een plak waarmee je de bakvorm kunt bekleden. Je kunt het aanrechtblad met bloem bestuiven voor het uitrollen zodat het deeg niet blijft plakken.
8. Wanneer je bakvorm hebt bekleed verdeel je het spijs over de bakvorm.
9. Rol met een deegroller het tweede stuk uit tot een plak, dit is de bovenkant van het gevulde speculaas.
10. Klop een eitje los en bestrijk de bovenkant met het ei. Verdeel de gehalveerde amandelen of het amandelschaafsel over het gevulde speculaas.
11. Bak het speculaas in 35 tot 40 minuten af. Zodra het is afgekoeld kun je het opdienen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten