1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Erwtensoep
  5. Erwtensoep in 10 minuten

Erwtensoep in 10 minuten

Door: FrankJPSanders

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-09-2019

Ingrediënten 6 personen


Beetje gejokt, oma heeft geholpen en wat slimme duitse koks. Hier komt ie:

pak spilterwten
halve knolselderij
dikke prei
dikke winterwortel
grote normale ui
twee schouderkarbonades (mag ook hamlappen is magerder)
200 gr gerookt spek aan een stuk
minimaal één rookworst
twee runderbouillonblokken


Verder heb je nodig


Snelkookpan en handdoek


"alleen oma kon goede erwtensoep maken" FOUT start met -smart-low calory- koken.
Smart- want je gebruikt een snelkookpan. Low Calory-want je kookt de soep in maar 2 keer 5 minuten dus nauwelijks energiegebruik en géén kans op aanbranden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de spliterwten met ruim water (3 liter), vlees en spek, bouillonblokken en de ui in de snelkookpan,
Breng aan de kook en houdt het 5 minuten aan de kook.
Zet het fornuis uit en wikkel de pan eventueel in een handdoek.
Laat 90 minuten staan.
Maak de deksel open haal het vlees en spek eruit, voeg de gesneden groenten toe en sluit de pan.
Breng weer aan de kook voor 5 minuten en zet het fornuis weer uit.
Open na 10 minuten de deksel (eventueel door de pan eerst onder koud water verder af te koelen zodat de druk weg is.
Voeg het vlees, spek en worst in stukjes gesneden toe.
Verwarm tot eettemperatuur.

Tags, , , , ,

Serveertip

Opdienen met brood, amsterdamse uien en zz augurken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FrankJPSanders
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top