1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Macaronimuffins

Macaronimuffins

Door: marcdepester

  • Amerikaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-09-2019

Ingrediënten 4 personen


300 gr macaroni
200 gr gerookte zalm, in reepjes
1 broccoli, in roosjes
2 el olijfolie
2 el panko
50 gr geraspte kaas
Voor de bechamelsaus:
2 el boter
50 gr bloem
250 ml melk
150 gr gemalen kaas
1 snuifje zout
1 snuifje peper


Verder heb je nodig


Cupcakes en cupcakepapiertjes

Macaronimuffins
Macaronimuffins

Lekker warm borrelhapje uit de USA

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Gebruik hetzelfde water om vervolgens de broccoliroosjes gaar in te koken.

-Maak nu de bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur. Roer er vervolgens de bloem onder en bevochtig met de melk. Roer tot een gladde saus. Meng nu de gemalen kaas onder de saus en smaak af met een snuifje peper en een snuifje zout.

-Neem een grote kom en meng hierin de macaroni, de gerookte zalm, de broccoliroosjes en de bechamelsaus.

-Neem een muffinblik en smeer de holtes in met een laagje olijfolie. Strooi er vervolgens een dun laagje panko in -Vul de holtes met de macaroni en bestrooi met extra geraspte kaas. Plaats de macaronimuffins gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

-Serveer de macaronimuffins in cupcakepapiertjes.

Tags

Bron

Njam



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top