1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Broccoli
  6. Pasta met gebakken zalm en broccoli

Pasta met gebakken zalm en broccoli

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-09-2019

Ingrediënten 4 personen


400 gr verse zalm
400 gr pasta
1 broccoli
1 sjalot
300 ml room
peper
zout
olijfolie


Pasta met gebakken zalm en broccoli
Pasta met gebakken zalm en broccoli

Makkelijk, lekker en snel gemaakt ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Breng gezouten water aan de kook in een grote pot.

-Snijd de broccoli in roosjes en snipper de sjalot fijn.

-Kook de broccoliroosjes beetgaar in het kokende water. Schep de roosjes er met een schuimspaan uit en kook vervolgens de pasta in hetzelfde water beetgaar.

-Fruit de sjalot aan in een klein scheutje olijfolie. Doe de broccoliroosjes erbij en overgiet met de room. Kruid met peper en zout en laat enkele minuutjes pruttelen op een laag vuurtje.

-Verhit een scheutje olijfolie in een anti-kleefpan en bak hierin de zalmfilets aan beide zijden mooi aan. De zalm mag nog een beetje roze zijn vanbinnen.

-Giet de pasta af en voeg deze bij de broccoli en de room. Meng goed door elkaar.

SERVEREN:

Schep de pasta in diepe borden en serveer met een stukje zalm bovenop.

Tags

Bron

Njam



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top