1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Paccheri all'amatriciana met crème van pecorino

Paccheri all'amatriciana met crème van pecorino

Door: marcdepester

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-09-2019

Ingrediënten 2 personen


200 gr pacchetti ( pasta in de vorm van grote buisjes zie afbeelding)
300 ml kalfsbouillon
150 gr pecorino, in blokjes
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje look
120 gr pancetta, in blokjes
400 gr Elvea cubes
verse basilicum
olijfolie
zout


Paccheri all'amatriciana met crème van pecorino
Paccheri all'amatriciana met crème van pecorino
Paccheri all'amatriciana met crème van pecorino
Paccheri all'amatriciana met crème van pecorino

Op en top Italiaanse zaligheid ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de kalfsbouillon en laat er de pecorino in smelten op een zacht vuurtje. Mix glad samen met een scheutje olijfolie.

-Fruit de fijngesnipperde ui aan samen met een teentje look in een scheutje olijfolie.
-Voeg de blokjes pancetta toe en laat ze mooi krokant bakken.
-Doe vervolgens de stukjes tomaten erbij en enkele fijngehakte blaadjes basilicum en laat enkele minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje.

-Giet de pasta af en meng deze onder de tomatensaus. Verdeel over bordjes en lepel er wat van de pecorinocrème langs. Werk af met verse basilicum.

Tags

Bron

Njam



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top