1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Pilaf rijst

Pilaf rijst

Door: ggiea

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-09-2019

Ingrediënten 2 personen


Rijst
1 grote ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
300 gram rundergehakt
1 blikje tomatenpuree
200 gr perzikken op sap
perziksap
2 el ketjap manis
sambal, zoveel als je zelf lekker vind, ik had een grote koffielepel
snufje zout en peper.


Pilaf rijst
Pilaf rijst

Heb je rijst over, maak dan deze heerlijke pilaf.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De gare koude rijst losmaken.
Snijd de ui, knoflook en perzikken in stukjes
Giet wat olie in de pan en fruit de ui en knoflook
Voeg na een paar minuten het gehakt toe, kruid met zout en peper en bak rul
Voeg de tomatenpuree toe en bak het even mee om te ontzuren
Voeg het perziksap, de ketjap en sambal erbij, roer goed door, dan de stukjes perzik erdoor, en doe de rijst erbij.
Alles goed mengen en warm laten worden

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker met een komkommersalade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top