1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. 3x vis hapjes

3x vis hapjes

Door: hans3333

  • Internationaal, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-09-2019

Ingrediënten 20 personen


Gerookte zalm met asperges toastjes:
350 gr. cream cheese
2 el.kappertjes fijn gehakt
1 el.citroensap
2 fijn gehakte dille
20 asperge punten geblancheerd
10 plakjes toast zalm gehalveerd
20 mini toastjes of crackertjes naar keuze
1 el citroen rasp
zwarte peper udm

krab kroepoek schuitjes:
1 el milde curry pasta
2 el.griekse yoghurt
1 el. mango chutney
180 gr. krabvlees uitgelekt en grof gehakt uit blik.
sap & rasp van 1/2e limoen
50g ijsbergsla grof gehakt
kroepoek om op te serveren ( cassave of mini papadums ook lekker )
beetje cayenne peper ( optioneel )

garnalen mango spiesjes:
2 el. zonnebloem olie
200 gr grote garnalen gepeld
2 el. zoete chillisaus
2 tl. bruine suiker
pulp van 1 passie vrucht ( doorsnijden, uitlepelen )
24 mango blokjes vers ( koeling agf afdeling )
sap van een halve limoen


Verder heb je nodig


Wok
kommetjes
lepels
24 kleine tapas prikkers
schuimspaan
bakkwast

3x vis hapjes
3x vis hapjes
3x vis hapjes
3x vis hapjes
3x vis hapjes
3x vis hapjes

Allemaal niet te ingewikkeld , en met weinig tijd .
lekker zijn ze allemaal ( als je geen vis allergie hebt natuurlijk ) 
gewoon ingredienten halveren als je geen 20 +/_  man over de vloer krijgt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gerookte zalm met asperges toastjes:
meng alles in een kom ( behalve de asperges,rasp, zalm en toast natuurlijk duhh )
smeer de toastjes in met de cream cheese en leg ze op de schaal waar je ook op gaat serveren.
leg de zalm klaar leg asperge punt op en rol op , leg op de toastejs , bestrooi alles met wat peper en daarna de rasp

krab kroepoek schuitjes:
net zo simpel , meng alles in een kom behalve sla, kroepoek en cayenne peper.
lepel wat op de kroepoek , plukje sla er op en bestrooi met wat cayenne peper , serveer direct gewone kroepoek wordt snel zacht , daar heb je met cassave of pappadums minder last van ( salade cups kan ook nog )

garnalen mango spiesjes:
verwarm de olie en roerbak de garnalen op hoog vuur voor 2 min.
voeg chillisaus , passievrucht pulp en suiker toe , roer goed door en laat even sudderen ( laag vuur )
schep uit met schuimspaan , laat afkoelen , zelfde geld voor de saus ( die gaat dikker worden )
meng in een kom de mango met limoen sap , voeg garnalen toe en schep goed door , rijg ( handschoentjes allert ) nu de garnalen op een blokje mango en zet op je serveer schaal .
bestrijk alles nu nog met wat saus uit de pan ( ff doorroeren )




Tags, , ,

Serveertip

Bij elk hapje is wel wat aan te passen , varieer bv. met smaken kroepoek , vervang mango door ananas blokjes en rooster bv lekker zuurdesem brood voor onder de zalm.
geniet er van.

Bron

Diverse, aangepast omdat aantal ingredienten niet te verkrijgen zijn.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top