
1 el zonnebloemolie
1 rode ui, in parten
1 paprika, in reepjes
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 tl chilipoeder
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
350 g krieltjes, grote gehalveerd
2 blikken tomatenblokjes
versgemalen zwarte peper en zout
500 g witvisfilets, vers of ontdooid
1 maïskolf
4 tortillawraps
1 bosje koriander, blad geplukt
1 verse jalapeñopeper, in ringetjes (optioneel)
1 limoen, in partjes
Diepe bakpan, bijv. hapjespan
grillpan
Recept van de Smulweb Magazine redactie! Dit heerlijke visstoofpotje is te vinden in Smulweb Magazine 25 op blz. 61.
1. Verhit zonnebloemolie in de diepe bakpan. Bak rode ui 5 minuten in de olie. Voeg paprika toe en bak 5 minuten mee. Voeg knoflook, chili-. komijn- en korianderpoeder toe, schep om en bak 1 minuut.
2. Doe de krieltjes, tomatenblokjes en 250 ml water in de pan, leg deksel op de pan en breng aan de kook. Draai het vuur wat lager en laat 15 minuten zacht koken, of tot krieltjes net gaar zijn. Breng de saus op smaak met peper en zout.
3. Bestrooi visfilets met wat peper en zout. Voeg ze toe aan saus in de pan en pocheer ze in 5-7 minuten zonder deksel gaar (de precieze pocheertijd is afhankelijk van de dikte van de visfilets).
4. Verhit intussen de grillpan op middelhoog vuur en gril maïskolf 5 minuten tot de korrels geblakerd zijn en iets zacht. Snijd de korrels eraf. Warm in dezelfde pan tortillawraps op.
5. Bestrooi de stoofpot met maïskorrels, koriander en eventueel jalapeñopeper. Serveer tortillawraps en partjes limoen erbij.