Gevulde tomaatjes met champignons uit de oven

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-09-2019
  • Gevulde tomaatjes met champignons uit de oven

    Gevulde tomaatjes met champignons uit de oven

    Gevulde tomaatjes met champignons uit de oven

  • Gevulde tomaatjes met champignons uit de oven

    Gevulde tomaatjes met champignons uit de oven

    Gevulde tomaatjes met champignons uit de oven

Lekker borrelhapje uit de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr Toma'Muse tomaten* zie toelichting bij tips*
100 gr Parijse champignons
2 sjalotten
1 teentje look
4 el broodkruim
1 handje verse dragon
boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd het achterste van de tomaatjes en hol ze uit met een parisiennelepel.
-Snijd de champignons in zeer kleine blokjes (duxelles), snipper de sjalotten en hak het teentje look.
-Smelt een klontje boter in een pan op een hoog vuur. Bak de er champignons samen met de sjalotten en de look in aan.

-Mix ondertussen het broodkruim samen met de dragon fijn. Bak het vervolgens krokant in een pan.

SERVEREN:

Vul de tomaatjes op met het champignonmengsel. Plaats ze in een ovenschaal en zet ze een vijftal minuutjes in de oven onder de grill zodat ze lauwwarm zijn. Bestrooi ze net voor het serveren met het broodkruim.

Bron

njam

Serveertip

Toma'Muse is een uitstekende tomatensoort met een unieke smaak en vorm. De smaak kan worden omschreven als zoet en kruidig en versterkt tijdens het eten. Consumenten vergelijken het vaak met een goed glas wijn. Het meest opvallende kenmerk is de pruimvormige look in combinatie met de diepe paars-rode kleur. Zijn stevige structuur en knapperige beet maken het een ideale keukentomaat. Toma'Muse is gemakkelijk te snijden en verliest niet veel sap. Perfect voor een kleurrijke salade of een aantrekkelijke schotel gegrild in de oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten