1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Hachee
  5. Lekker van eigen land: Hachee de enig echte

Lekker van eigen land: Hachee de enig echte

Door: flepsmulweb

  • Nederlands, Streekgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-09-2019

Ingrediënten 4 personen


500 gr. runder-, kalfsriblappen (neem wel een mooi stukje goed vlees)
5 middelgrote uien
50 gr. braadboter
1 tomaat
1 tl. bruine basterdsuiker
50 gram bloem
5k dl vleesbouillon (van blokje of zelfgemaakte)
2 laurierblaadjes
kruidnagel
3 plakken ontbijtkoek
1 el. azijn
zout en versgemalen peper


Verder heb je nodig


Braadpan, goed mes

Lekker van eigen land: Hachee de enig echte
Lekker van eigen land: Hachee de enig echte
Lekker van eigen land: Hachee de enig echte
Lekker van eigen land: Hachee de enig echte
Lekker van eigen land: Hachee de enig echte
Lekker van eigen land: Hachee de enig echte
Lekker van eigen land: Hachee de enig echte
Lekker van eigen land: Hachee de enig echte
Lekker van eigen land: Hachee de enig echte
Lekker van eigen land: Hachee de enig echte
Lekker van eigen land: Hachee de enig echte
Lekker van eigen land: Hachee de enig echte

De dagen worden richting de herfst echt wel korter. Dat merk je des avonds, de temperatuur daalt ook behoorlijk des nachts en in de vroege ochtendstond nadert hij tot het vriespunt.
Van de moestuin hebben we de uien alweer geoogst en die hangen te drogen. Gisteren de eerste winterwortels uit de grond getrokken voor de Veluwse hutspot (dat is met bruine bonen er bij in) en vandaag de hachee naar Grootmoeders recept.

Vandaag ook een polletje aardappels erbij omhoog gehaald. Mijn eega is niet echt gek van hutspot, vandaar. Dus dat alles bij elkaar wordt weer een echt oudhollands stoofpot, stamppot festijn.

Het gerecht voor de Veluwse Hutspot vind je terug via mijn smulweb pagina: https://www.smulweb.nl/recepten/1465959/Veluwse-hutspot-met-ambachtelijke-rookworst en het werd nu echt tijd om onze hachee er aan toe te voegen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in kleine blokjes en kruid ze wat met peper en zout
Braad dit aan in circa 50 gram boter, voeg water, 1 tomaatje en 1 laurierblad toe
Laat dit gerust 2 uur echt gaar prutellen nadat het aan beide kanten mooi bruin is aangebakken
Maak de uien schoon en snijd ze in halve dunne ringetjes
Haal het vlees uit de braadpan en voeg eventueel een klein beetje boter toe
Kleur, braad de ui terwijl je hem roert in de braadboter zo'n 10 a 15 minuten
Voeg de bloem toe en braad nog een kleine 5 minuten mee
Blus het geheel met de bouillon en voeg een eetlepel bruine basterdsuiker toe.
Voeg als laatste nog een laurierblaadje, de kruidnagel en azijn toe.
Snijd 3 plakken ontbijtkoek aan kleine blokjes en voeg die al roerend toe
Voeg als je dat nodig vindt wat zout en peper toe voor de smaak

Schep het vlees erbij en roer door elkaar.
Breng het geheel aan de kook en laat het dan gerust nog een kleine 2 uur stoven op een lage (vuur) stand (zeker niet koken). Wel af en toe even lichtjes omroeren om aankoeken te voorkomen

Tags, , , , ,

Serveertip

Serveer met jonge gekookte aardappeltjes, rode kool met appeltjes of in mijn geval met Veluwse hutspot. Eet smakelijk.

Bron

Basis is Wannee het klassiekek Kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flepsmulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top