1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Terrine van wilde paddenstoelen met gekonfijte prei

Terrine van wilde paddenstoelen met gekonfijte prei

  • Frans, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-09-2019

Ingrediënten 8 personen


400 g gevogeltelevertjes
8 sjalotjes
1 el vierkruidenpoeder
2 cl madera
400 g varkensgehakt
100 g kalfsgehakt
100 g rundsgehakt
250 g bospaddenstoelen (eekhoorntjesbrood, cantharellen, ...)
1 el ganzenvet
versgemalen zwarte peper - zout

voor de gekonfijte prei:
10 middelgrote preien
70 g boter
1 el olie
1 el honing
2 el witte wijnazijn
1 el tomatenpuree
1 dl droge wijn


Verder heb je nodig


Een grote terrine


Terrine van wilde paddenstoelen met gekonfijte prei
Terrine van wilde paddenstoelen met gekonfijte prei

Heerlijke huisgemaakte terrine van wilde paddestoelen en gekonfijte prei , zeker eens bereiden dit feestelijk voorgerecht 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de terrine:
-Hak de levertjes fijn met de sjalotten en de kruiden. Doe er de madera bij, voeg de drie soorten gehakt toe, meng goed en zet opzij.

-Bak de schoongeborstelde paddenstoelen op hoog vuur in het ganzenvet. Houd een paar mooie exemplaren apart en doe de andere bij het vleesmengsel. Meng met de handen door elkaar. Controleer de smaak en kruid indien nodig met peper en zout.

-Doe het mengsel in een terrine, zet in een braadslee met heet water, zodat de terrine voor ongeveer driekwart onder water staat. Bak de terrine 45 minuten in een voorverwarmde oven van 140° C.

-Haal de terrine uit de oven en laat afkoelen met een gewicht op de paté zodat deze stevig aangedrukt blijft. Zet de terrine koel weg en laat hem minstens 24 uur rusten.

maak de gekonfijte prei:

-Maak de prei schoon. Spoel grondig en snijd in julienne. Verwarm de boter met de olie in een pan met dikke bodem. Stoof de prei en voeg er daarna alle overige ingrediënten aan toe. Laat dit op een zacht vuurtje sudderen tot de prei gekonfijt is.

SERVEREN:

Serveer mooie plakken van de terrine met wat gekonfijte prei en een knapperige salade

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top