Everzwijnragout met bospaddenstoelen
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 19-09-2019
Lekker wild stoofpotje met boschampignons
Ingrediënten 4 personen
600 g filet van everzwijn, in blokjes2 sjalotjes, fijngesneden
2 el boter
3 dl wildbouillon
2 dl Grolsch kanon of donker trappistenbier
1 laurierblad
1 tl jeneverbessen, gekneusd
1 el mosterd
1 takje tijm
2 el pruimenconfituur
2 el maïzena
400 g boschampignons
versgemalen zwarte peper - zout
Bereidingswijze
-Bak de blokjes everzwijn rondom rond bruin in boter.
-Voeg de sjalot toe en breng op smaak met peper en zout.
-Breng het vuur naar de laagste stand en doe de bouillon, bier, laurierblad, gekneusde jeneverbessen, mosterd en tijm erbij.
-Stoof gaar in ongeveer 30 minuten. Voeg 15 minuten voor het einde van de stooftijd de pruimenconfituur, maïzena en champignonmengeling toe.
WERK AF:
Breng op smaak met peper en zout en serveer met (knolselder)puree.
Bron
njam
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties