Everzwijnragout met bospaddenstoelen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-09-2019
  • Everzwijnragout met bospaddenstoelen

    Everzwijnragout met bospaddenstoelen

    Everzwijnragout met bospaddenstoelen

Lekker wild stoofpotje met boschampignons

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g filet van everzwijn, in blokjes
2 sjalotjes, fijngesneden
2 el boter
3 dl wildbouillon
2 dl Grolsch kanon of donker trappistenbier
1 laurierblad
1 tl jeneverbessen, gekneusd
1 el mosterd
1 takje tijm
2 el pruimenconfituur
2 el maïzena
400 g boschampignons
versgemalen zwarte peper - zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Bak de blokjes everzwijn rondom rond bruin in boter.
-Voeg de sjalot toe en breng op smaak met peper en zout.
-Breng het vuur naar de laagste stand en doe de bouillon, bier, laurierblad, gekneusde jeneverbessen, mosterd en tijm erbij.
-Stoof gaar in ongeveer 30 minuten. Voeg 15 minuten voor het einde van de stooftijd de pruimenconfituur, maïzena en champignonmengeling toe.

WERK AF:

Breng op smaak met peper en zout en serveer met (knolselder)puree.

Bron

njam

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten