Romige kipfilet met tomaat uit de oven

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-09-2019
  • Romige kipfilet met tomaat uit de oven

    Romige kipfilet met tomaat uit de oven

    Romige kipfilet met tomaat uit de oven

Deze romige kipfilet met tomaat uit de oven is een snelle basis voor het avondeten en geschikt voor iedere dag van de week. Serveer de ovenschotel met rijst en frisse komkommersalade. Ideaal om op een drukke doordeweekse dag iets gezonds op tafel te zetten.

Ga voor meer informatie en leuke recepten naar Blueband.nl
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets
1 knoflookteen, fijn gesneden
1 el zonnebloemolie
4 vleestomaten
1 flesje á 250 ml Blue Band voor koken
2 tl Italiaanse kruiden
2 eieren
100 gram geraspte kaas (belegen)
Versgemalen peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 748,16 kcal
Koolhydraten 2,50 g
Eiwitten 40,97 g
Vetten 63,57 g
Benodigdheden
Wok-pan, mengkom en garde, ovenschaal

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de kip in reepjes en bestrooi met peper en zout.
3. Doe de zonnebloemolie in de wok. Bak hier de kip met de knoflook gaar in in ongeveer 10 minuten.
4. Schep de stukjes kip in een ovenschaal.
5. Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwijder de zaadlijst. Verdeel de tomatenblokjes over de kipreepjes in de ovenschaal.
6. Klop de eieren los in een kom en voeg de Blue Band voor koken, de Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak toe.
7. Roer het goed door elkaar tot het mengsel glad is.
8. Giet het Bleu Band voor koken-mengsel over de stukjes tomaat. Bestrooi met de geraspte kaas. Plaats de schaal in de oven en bak in circa 15 minuten af tot er een bruin korstje op verschijnt.
9. Serveer de ovenschotel met Basmati-rijst of andere rijst met een frisse komkommersalade erbij.

Serveertip

1473727

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten