1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Romige kipfilet met tomaat uit de oven

Romige kipfilet met tomaat uit de oven

Door: BlueBand

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-09-2019

Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets
1 knoflookteen, fijn gesneden
1 el zonnebloemolie
4 vleestomaten
1 flesje á 250 ml Blue Band voor koken
2 tl Italiaanse kruiden
2 eieren
100 gram geraspte kaas (belegen)
Versgemalen peper en zout


Verder heb je nodig


Wok-pan, mengkom en garde, ovenschaal

Romige kipfilet met tomaat
Romige kipfilet met tomaat

Deze romige kipfilet met tomaat uit de oven is een snelle basis voor het avondeten en geschikt voor iedere dag van de week. Serveer de ovenschotel met rijst en frisse komkommersalade. Ideaal om op een drukke doordeweekse dag iets gezonds op tafel te zetten.

Ga voor meer informatie en leuke recepten naar Blueband.nl
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de kip in reepjes en bestrooi met peper en zout.
3. Doe de zonnebloemolie in de wok. Bak hier de kip met de knoflook gaar in in ongeveer 10 minuten.
4. Schep de stukjes kip in een ovenschaal.
5. Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwijder de zaadlijst. Verdeel de tomatenblokjes over de kipreepjes in de ovenschaal.
6. Klop de eieren los in een kom en voeg de Blue Band voor koken, de Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak toe.
7. Roer het goed door elkaar tot het mengsel glad is.
8. Giet het Bleu Band voor koken-mengsel over de stukjes tomaat. Bestrooi met de geraspte kaas. Plaats de schaal in de oven en bak in circa 15 minuten af tot er een bruin korstje op verschijnt.
9. Serveer de ovenschotel met Basmati-rijst of andere rijst met een frisse komkommersalade erbij.

Tags, ,

Serveertip

1473727



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top