1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pulled chicken met bier en koolrabislaatje

Pulled chicken met bier en koolrabislaatje

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-09-2019

Ingrediënten 4 personen


4 kippendijen
330 ml bruin bier (bv Trappist Westmalle)
2 teentjes knoflook, geperst
1 zoete ui, grof gehakt
1 sjalotje
4 el Limburgse stroop
1 tl mosterd
2 el barbecuesaus
2 el balsamicoazijn
1 tl gedroogde tijm
boter
peper en zout

Voor de salade:
2 koolrabi's
1 Cox appel
2 lente-ui, in ringen
sap van ½ citroen
40 g walnoten, grof gehakt
2 el fijngehakte peterselie

Voor de dressing:
1 el mierikswortelpasta
4 el mayonaise
1 el appelazijn


Pulled chicken met bier en koolrabislaatje
Pulled chicken met bier en koolrabislaatje

Pulled pork is de klassieker maar ook met kip kan je draadjes maken. Deze pulled chicken krijgt extraveel smaak dankzij een lekker Belgisch biertje. Zeker dit lekkere gerecht eens bereiden ! We beginnen reeds 1 dag op voorhand aan dit gerecht . 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 dag op voorhand:
-Meng de look met de ui, bier, barbecuesaus, balsamico, Luikse siroop, mosterd en tijm. Leg hierin de kip, dek af met folie en laat 1 nacht marineren in de koelkast.
Voor de pulled chicken:
-Verwarm de oven voor op 160°C.
-Haal de kip uit de marinade, maar bewaar de marinade.
-Bak de kip rondom bruin in boter. Kruid met peper en zout.
-Leg het vlees in een ovenschaal en giet er de marinade bij. Bedek met aluminiumfolie en zet de schaal 1 uur in de oven. Schep halverwege om.
Maak de salade:
-Schil de koolrabi en snijd in lucifers. Was en schil de appel en snijd eveneens in lucifers.
-Meng onder elkaar samen met het citroensap, peterselie, walnoten en lente-ui.
-Maak een dressing met de mayonaise, mierikswortelpasta en appelazijn en kruid met peper en zout. Schep dit onder de salade.
-Haal de kip uit de oven en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Meng er wat van de zoete marinade onder en werk af met het sjalotje.
-Geef er de koolrabisalade bij.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top