1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappelsalade
  6. Opperdoezer Ronde aardappelsalade (Michel van der Kroft - 't Nonnetje Harderwijk)

Opperdoezer Ronde aardappelsalade (Michel van der Kroft - 't Nonnetje Harderwijk)

Door: OpperdoezerRonde

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-09-2019

Ingrediënten 10 personen


400 gr Opperdoezer ronde aardappel
100 gr zongedroogde tomaten
20 gr bieslook
100 gr mayonaise (zier recept hieronder)
Peper en zout
1 eetlepel mosterd
20 gr witte wijn azijn
100 gr eidooier
4 dl zonnebloem olie
Snuf zout en een druppel worcestersaus
1 kg gepofte Opperdoezer ronde aardappel
1 liter houdbare melk
300 gr room
10 gr zout
2 gas patronen voor een kidde (siphon).
5 kg tomaten pomodori
20 gr zout
300 gr glucose
10 gr gelatine
Witte wijn azijn
Basilicum
2 dl Druivenpit olie
50 gram Wiskey vaten rook mot.
Gasbrander


Michel’s Opperdoezer Ronde aardappelsalade
Michel’s Opperdoezer Ronde aardappelsalade

In de serie ‘Opperdoezer Ronde op reis' reizen we het land door en gaan we langs bij verschillende Michelin chefs die ieder een makkelijk en lekker recept met de Opperdoezer delen. Je hoeft dus geen sterrenchef te zijn om er zelf mee aan de slag gaan!  Bekijk de video's en laat je inspireren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding Opperdoezer ronde aardappelsalade:

1. Snijdt de aardappel in een mooie brunoise/blokjes van 0,4 bij 0,4 cm en blancheer deze beetgaar ongeveer 2 minuten. laat deze op een doek uitwasemen/afkoelen.
2. Snijdt de zongedroogde tomaten ook in een mooie brunoise van 0,5 bij 0,5 cm
3. Snijdt de bieslook fijn met een scherp mes
4. Meng alles en breng op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze mayonaise:

1. Meng de mosterd, worcestersaus, zout, eidooier en azijn samen
2. Voeg al druppelend langzaam steeds een beetje olie toe tot een mooie emulsie ontstaat.
3. Als alles goed gemend is, is de mayonaise klaar.

Bereidingswijze Espuma Opperdoezer ronde aardappel:

1. Pof de aardappels door ze 30 minuten in de oven te doen met 250 graden met schil
2. Als de aardappels gepoft zijn haal ze uit de schil en meng met de melk, room en zout in een pan.
3. Breng alles aan de kook en doe het daarna in een blender om het helemaal fijn te draaien.
4. Doe vervolgens de espuma in een kidde, draai er 2 patronen op om de espuma luchtig te maken.

Bereidingswijze IJs van heldere tomatenbouillon:
1. Blend de 5 kg tomaten met 20 gr zout en laat deze op een doek uithangen met de basilicum.
2. Meet hiervan 950 ml lekvocht af.
3. Leg de gelatine in de week op ijskoud water
4. Breng 100 gr lekvocht met de glucose en breng aan de kook, los hier de gelatine in op.
5. Meng alles samen, voeg de azijn toe en draai in de ijsmachine tot een mooi ijs.

Bereidingswijze Gerookte olie:

1. Breng de rookmot aan het roken door het te branden met de gas brander.
2. Als het mot goed rookt voeg dan de olie toe op het rookmot en laat dit zo staan voor een paar uur zodat de smaak goed door kan trekken

Tags, , , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van OpperdoezerRonde
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top