Bobotie

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-09-2019
  • Bobotie

    Bobotie

    Bobotie

Bobotie is een traditioneel Zuid-Afrikaans gerecht. Dit recept komt uit Smulweb Magazine 25, te vinden op bladzijde 58.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
2 sneden witbrood
arachide- of zonnebloemolie
2 uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 kg mager rundergehakt
2 el kruidenpasta madras
1 el suiker
snuf gemalen kruidnagel
3 el rozijnen
6 laurierblaadjes
versgemalen zwarte peper en zout
1 citroen, geraspte schil en sap
300 ml volle melk
2 eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal van ca. 23 x 33 cm

Bereidingswijze

1. Laat witbrood weken in wat water.
2. Verhit scheutje olie en bak hierin ui 10 minuten op laag vuur. Voeg knoflook en gehakt toe en bak gehakt rul.
3. Voeg kruidenpasta, suiker, kruidnagel, rozijnen en 2 laurierblaadjes toe. Breng op smaak met 1 theelepel zout en veel zwarte peper. Doe deksel op de pan en laat 10 minuten zacht bakken.
4. Verwarm de oven voor op 180°C.
5. Knijp brood uit en voeg met citroenrasp en -sap toe aan het gehaktmengsel. Roer door. Stort het gehaktmengsel in de ovenschaal en strijk glad.
6. Klop melk en eieren door elkaar en giet over het gehaktmengsel. Leg rest van laurier erop en bak 35-40 minuten in de oven.

Bron

Smulweb Magazine

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten