1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Bobotie
  6. Bobotie

Bobotie

Door: Smu1webmagazine

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-09-2019

Ingrediënten 5 personen


2 sneden witbrood
arachide- of zonnebloemolie
2 uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 kg mager rundergehakt
2 el kruidenpasta madras
1 el suiker
snuf gemalen kruidnagel
3 el rozijnen
6 laurierblaadjes
versgemalen zwarte peper en zout
1 citroen, geraspte schil en sap
300 ml volle melk
2 eieren


Verder heb je nodig


Ovenschaal van ca. 23 x 33 cm

Bobotie
Bobotie

Bobotie is een traditioneel Zuid-Afrikaans gerecht. Dit recept komt uit Smulweb Magazine 25, te vinden op bladzijde 58.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Laat witbrood weken in wat water.
2. Verhit scheutje olie en bak hierin ui 10 minuten op laag vuur. Voeg knoflook en gehakt toe en bak gehakt rul.
3. Voeg kruidenpasta, suiker, kruidnagel, rozijnen en 2 laurierblaadjes toe. Breng op smaak met 1 theelepel zout en veel zwarte peper. Doe deksel op de pan en laat 10 minuten zacht bakken.
4. Verwarm de oven voor op 180°C.
5. Knijp brood uit en voeg met citroenrasp en -sap toe aan het gehaktmengsel. Roer door. Stort het gehaktmengsel in de ovenschaal en strijk glad.
6. Klop melk en eieren door elkaar en giet over het gehaktmengsel. Leg rest van laurier erop en bak 35-40 minuten in de oven.

Tags,

Bron

Smulweb Magazine



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top