1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Aardappelsoep, gebakken spek en ganzenlever

Aardappelsoep, gebakken spek en ganzenlever

Door: marcdepester

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-09-2019

Ingrediënten 6 personen


3 lappen zacht gekookt spek (5 mm)
100 g ganzenlever
2 kg aardappelen
4 sjalotten
2 teentjes look
boter
tijm
peper en zout
2 l kippenbouillon
zout, zwarte peper van de molen
1 dl olijfolie
100 g platte peterselie
fleur de sel
blaadjes basilicum


Aardappelsoep, gebakken spek en ganzenlever
Aardappelsoep, gebakken spek en ganzenlever

Feestelijke soep die bovendien erg lekker is van smaak 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Stoof de sjalotten en look aan in boter.

-Voeg er de geschilde aardappelen en tijm aan toe, kruid met peper en zout.
-Zet het mengsel ruim onder met kippenbouillon.
-Laat 1/2 uur zachtjes trekken. Mix en haal door een fijne puntzeef.
-Snijd de lappen spek in grote rechthoeken, bak ze aan in boter en breng op smaak met peper en zout.
-Snijd de ganzenlever in zeer dunne plakjes zodat ze opkrullen.
-Breng op smaak met grof zout en zwarte peper.
-Meng olijfolie en platte peterselie met peper en zout.
-Schik in een diep bord en werk af met olijfolie, fleur de sel en blaadjes basilicum.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top