1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Zalm
  6. Hartige taart met broccoli, gerookte zalm en dille

Hartige taart met broccoli, gerookte zalm en dille

Door: BlueBand

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-09-2019

Ingrediënten 4 personen


1 rol hartige taartdeeg
300 g broccoliroosjes
200 g gerookte zalm, in reepjes
10 g verse dille, fijn gesneden
3 eieren
250 ml Blue Band voor koken
75 g geraspte kaas
Versgemalen peper en zout


Hartige taart met broccoli, gerookte zalm en dille
Hartige taart met broccoli, gerookte zalm en dille

Deze hartige taart met broccoli, gerookte zalm en dille is lekker knapperig van buiten en smeuïg vanbinnen. Gebruik Blue Band voor Koken voor een romige vulling met geraspte kaas en gerookte zalm. De hartige taart staat in 45 minuutjes op tafel, een toprecept voor doordeweeks of in het weekend.

Ga voor meer informatie en leuke recepten naar Blueband.nl

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Vet de taartvorm in met een beetje zonnebloemolie of boter. Rol de taartdeeg uit over de taartvorm en druk aan met je vingers. Haal de het over de rand hangend deeg weg.
3. Kook de roosjes broccoli in een pan met water in zout in 3 minuten gaar. De broccoli mag nog een flinke bite hebben omdat deze ook nog de oven in gaat.
4. Klop ondertussen de eieren met de Blue Band voor koken los in een mengkom met een garde. Meng hier de dille, de geraspte kaas en gerookte zalm doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
5. Giet de broccoli af en verdeel deze over de bodem van het hartige taartdeeg.
6. Giet hier het eimengsel overheen.
7. Bak de hartige taart in 25-30 af in de voorverwarmde oven.
8. Haal de hartige taart uit de oven en laat hem 5 minuten rusten voor je hem aansnijdt.

Tags, , ,

Serveertip

1473663



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top