Romige pastaovenschotel met kip, champignons en tijm uit de oven
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 13-09-2019
Zin in een lekkere en goedgevulde maaltijd? Deze overheerlijke, romige pastaovenschotel met kip, champignons en tijm staat zo op tafel en is erg makkelijk te maken! Maak de ovenschotel af met geraspte Parmezaanse kaas die smelt in de oven, daar blijf je van eten.
Ga voor meer informatie en leuke recepten naar Blueband.nl
Ingrediënten 4 personen
300 g spaghetti500 g champignons
300 g kipdijfiletreepjes
2 knoflooktenen, fijn gesneden
150 ml Blue Band voor koken
100 ml witte droge wijn
10 g verse tijm
Versgemalen peper en zout
150 g geraspte Parmezaanse kaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 861,91 kcal |
Koolhydraten | 55,99 g |
Eiwitten | 38,77 g |
Vetten | 49,82 g |
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat.
3. Snijd de champignons in plakjes en bak ze samen met de kip en knoflook op hoog vuur in een pan. Breng op smaak met peper en zout.
4. Snijd de Italiaanse kruiden fijn. Bewaar een beetje voor de garnering. Doe wanneer de kip goudbruin is de tijm, de Blue Band voor koken en de witte wijn erbij.
5. Roer als laatst de helft van de Parmezaanse kaas door de saus, proef en breng op smaak met peper en zout.
6. Roer de spaghetti door de saus. Doe het mengsel in een grote Ovenschaal. Garneer met de overige Parmezaanse kaas. Bak in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Serveertip
1473661
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties