Kalfsiertjes op Antwerpse wijze

  • Belgisch, Streekgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-09-2019
  • Kalfsiertjes op Antwerpse wijze

    Kalfsiertjes op Antwerpse wijze

    Kalfsiertjes op Antwerpse wijze

Een super lekker streekgerecht dat spijtig genoeg een beetje vergeten is  geraakt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kalfsniertjes (ong 0.5 kg), goed afgespoeld en in stukjes gesneden
1 preiwit, versnipperd
3 wortelen, in schijfjes
1 ajuin, fijngesnipperd
250 gr champignons, gehalveerd
1 sneetje brood
1/2 l bruine Trappist of abdijbier
1 el mosterd
1/2 el maïszetmeel
1,5 dl water
1 takje tijm
1 laurierblad
50 gr boter
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Stoof de groentjes (behalve de champignons) 10 min in boter.
-Kruid de stukjes nier met peper en zout.
-Leg de stukjes nier op de groenten en overgiet met bier en breng aan de kook.
-Besmeer een sneetje brood met mosterd en doe die bij de niertjes + takje tijm + laurierblad.
-Laat de niertjes 10 min stoven op een zacht vuurtje. Doe er de champignons bij en laat nog 5 min verder stoven.
-Schep de niertjes uit de pan en houd ze warm.
-Verwijder het takje tijm en laurierblad.
-Vermeng 1/2 el maïszetmeel met 1,5 dl water. Roer tot het zetmeel en water goed vermengd is.
-Dik de saus met het maïszetmeelpapje. Laat de saus nog even verder pruttelen tot ze voldoende is ingedikt.
-Doe de niertjes bij de saus en laat kort alles nog eens goed doorwarmen.
Serveer met aardappelen.

Bron

budget koken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten