1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spinazie
  6. Zoete aardappelstamppot met spinazie en chorizo

Zoete aardappelstamppot met spinazie en chorizo

Door: bartonguestier

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-09-2019

Ingrediënten 4 personen


1,5 kg zoete aardappel
100 ml crème fraîche
versgemalen peper en zout
1 witte ui, in halve ringen gesneden
600 g verse spinazie
300 g chorizo in blokjes
1 fles B&G Merlot


Zoete aardappelstamppot
Zoete aardappelstamppot

Maak zelf de lekkerste stamppot met dit recept voor een zoete aardappelstamppot met spinazie en chorizo. Serveer de stamppot met een glas Merlot van Barton & Guestier .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar.
2. Wok de spinazie in een scheutje olie met de witte ui op hoog vuur tot de spinazie geslonken is en het vocht verdampt is.
3. Bak de blokjes chorizo in een Koekenpan tot deze licht krokant zijn.
4. Giet de zoete aardappel af. Doe de crème fraîche bij de afgegoten zoete aardappel, breng op smaak met peper en zout en stamp fijn tot een mooie gladde puree.
5. Schep de spinazie door de puree. Verdeel de puree over vier borden en garneer met de blokjes chorizo.
6. Serveer de stamppot met B&G Merlot.

Tags, , ,



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top