1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Lekker pittig stamppotje rauwe andijvie met ketjapballetjes

Lekker pittig stamppotje rauwe andijvie met ketjapballetjes

Door: pwiggers

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-09-2019

Ingrediënten 2 personen


Voor de stamppot:
600 gram kruimige aardappelen
350 gram fijngesneden rauwe andijvie
1 eetlepels zonnebloemolie of boter
1 klein ui, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook gepeld en gesnipperd
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel zoet ketjap (ketjap manis)
1 theelepel sambal
zout, peper
beetje geraspte nootmuskaat
100 ml (warme) melk

Voor de ketjap-balletjes:
300 gram mager rundergehakt
1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
1 + 1 eetlepel ketjap manis (zoete ketjap)
1 theelepel sambal
2 theelepels kerriepoeder
Peper, zout,
1 losgeklopt ei
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Pan voor de aardappelen
koekenpan voor de gehaktballetjes
kleine koekenpan voor het bakken van de ui etc.

Heerlijke stamppot rauwe andijvie met pittige ketjap gehaktballetjes.
Heerlijke stamppot rauwe andijvie met pittige ketjap gehaktballetjes.

Nu eens geen andijviestamppot met spekjes, maar een lekkere pittige stamppot door de toevoeging van gebakken uitjes met knoflook en wat sambal etc. De gehaktballetjes smaken heerlijk met de ketjapjus bij de stamppot.
Echt smullen en weer eens heel iets anders.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng gehakt met de gesnipperde ui, knoflook, 1 eetlepel ketjap, sambal, kerriepoeder, peper, zout, losgeklopt ei en paneermeel.
Vorm hiervan 12 balletjes gehakt.
Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar.
Blus af met 100 ml water en voeg hier nog 2 eetlepels ketjap aan toe ( jus !)

Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een kleine koekenpan en bak hierin de ui- en knoflooksnippers glazig. Bak het kerriepoeder even mee.
Roer de ketjap en de sambal erdoor en zet even apart.

Kook de aardappels gaar in water met zout. Giet de aardappels af en laat ze goed droogstomen. Stamp de aardappels fijn met een aardappelstamper. Roer de (warme) melk erdoor.
Meng de rauwe andijvie beetje voor beetje door de gestampte aardappelen.
Roer het gebakken uitjes-mengsel door de stamppot.
Maak de stamppot op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat..


Tags, , , , , ,

Serveertip

Als er balletjes overblijven zijn ze koud ook heel lekker.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top