1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Portobello Wellington met salie en ui

Portobello Wellington met salie en ui

Door: hjwe

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-09-2019

Ingrediënten 4 personen


8 portobello's
3 uien
10 verse blaadjes salie
120 gr walnoten
2 vellen bladerdeeg elk 320 gr
olijfolie,


Verder heb je nodig


Keukenmachine/ mixer


variatie op de bekende Boeuf Wellington

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 gr en bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Veeg de portobello's schoon en leg er vijf in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie, voeg zout en peper toe en bak ze 15 in de oven. Zet ze apart; laat de oven aanstaan. Snijd ondertussen de resterende portobello's in vieren. Pel de uien en hak ze grof. Doe beide in de Keukenmachine en voeg de blaadjes salie, walnoten, 1/2 theelepeltje zout en 1 theelepel peper toe. Maal tot er een gladde pasta ontstaat. Doe de pasta in een koekenpan op middel-hoog-hoog vuur en bak hem 15 minuten; roer regelmatig. Laat hem 10 minuten afkoelen.

Leg een vel bladerdeeg op de beklede bakplaat.
Schep een derde van de pasta in het midden en over de lengte van het deeg en strijk hem uit tot een streep van 5 cm breed; laat aan beide uiteinden 5 cm vrij. Houd de gebakken portobello's ondersteboven, zodat het vocht eruit loopt en leg 3 portobello's met de steel naar boven op de pasta op het deeg. Leg de andere twee met de steel naar beneden tussen deze drie portobello's.

Schep de resterende pasta rond de portobello's, zodat ze aan alle zijden zijn bedekt. Leg het andere vel bladerdeeg erop en druk de randen op elkaar met je vingers. Snijd de randen van het deeg op ongeveer 1 cm van de vulling af.
Kerf de bovenkant om de 3 cm lichtjes en schuin in en bestrijk hem met olijfolie. Bak de Wellington ongeveer 50 minuten in de oven, tot het deeg mooi goudbruin is.

Haal de Wellington uit de oven, snijd hem in plakken en serveer

Tags

Bron

Dagblad Trouw



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hjwe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top