1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Ananasrijst met Pangasiusfilet en snijbonen

Ananasrijst met Pangasiusfilet en snijbonen

Door: Herjan78

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-09-2019

Ingrediënten 4 personen


3 koffiekopjes zilvervliesrijst
400 gr snijbonen
1 rode peper
1 teentje knoflook
4 stukken pangasiusfilet
Viskruiden
1 blik ananasstukjes (of verse ananas)


Verder heb je nodig


Braadpan, Koekepan, kookpan


Lekker gezond recept met een zoete smaak van ananas, maar ook met een peppertje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de zilvervliesrijs in 15 minuten gaar in kokend water

Kook de snijbonen in 10 minuten gaar in kokend water

Kruid de filets met viskruiden naar wens en snijd de peper en de knoflook klein

Maak wat olie warm in de braadpan en leg daarin de filets en bak het aan totdat de onderkant mooi bruin is. Voeg daarna wat water toe (ongeveer 5 eetlepels) en zet het vuur zacht en een deksel op de pan en stoom de vis in 8 minuten gaar.

Verwarm ondertussen wat olie in een koekepan en fruit hierin de gesneden peper en knoflook. Voeg daarna de gekookte rijst toe en laat dit even bakken.

Voeg de snijbonen en stukjes ananas toe en verwarm dit even mee.

Leg een stukje filet op een bord en plaats daar de rijs naast.

Tags, , ,

Serveertip

Het is een recept van het voedingscentrum maar ik gebruik toch de zoute viskruiden uit een potje vindt ik persoonlijk lekkerder. Maar kan natuurlijk ook met verse viskruiden. Wellicht volgt dit nog een keer

Bron

Voedingscentrum



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Herjan78
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top