1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pasta met citroen-olijven en rauw ei

Pasta met citroen-olijven en rauw ei

Door: wvv1960

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-09-2019

Ingrediënten 4 personen


300 à 400 gram spaghetti (Heb je grote eters?)
1 blikje Merza Olijven gevuld met citroen
1 ui
1 teen knoflook
2 el Olijfolie
25 gr boter
2 à 3 middelgrote eieren
50 - 75 gram Parmigiano Reggiano
50 - 75 gram Pecorino Romano
zout
versgemalen peper
1/2 bosje peterselie


Pasta met citroen-olijven en rauw ei
Pasta met citroen-olijven en rauw ei

Carbonara, maar dan anders
Met citroen-olijven ipv spek

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de ui en snij de knoflook heel erg fijn (of gebruik de knoflookpers)
Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan en bak het ui en de knoflook 3 - 5 min. op een zacht vuur.
Halveer de olijven.

Klop ondertussen de eieren los. Neem de pan met het ui en knoflook van het vuur en houd apart. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar wat kookvocht.

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en de Pecorino kaas. Meng de helft van beide kazen door elkaar en houd de andere helft apart. Doe de pasta, van het vuur, terug in de pan en voeg de ui, knoflook en gehalveerde olijven toe. Roer de eieren en de helft van de kaas erdoor en maal er zwarte peper over. Voeg als het te droog is wat kookvocht van de pasta toe. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.

Afmaken met wat gesneden peterselie.

Tags,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wvv1960
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top