1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Lasagna
  6. Cinderella Lasagna

Cinderella Lasagna

Door: LuciFerro

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-09-2019

Ingrediënten 6 personen


1 st. Fijne verse worst
1 st. Grove verse worst
1 zak Pasta penne (400 á 500 gram)
1 zak Champignon roerbakmix (250 gram)
1 Aubergine (een wat grotere of twee kleinere)
1 blik Pompoen puree (te koop bij toko of grotere supermarkt)
1 pakje Bechamelsaus (of 1 liter zelf gemaakt)
1 liter melk (voor Bechamelsaus)
1 maxi mozzarella
Scheutje roze wijn
snufje peper/zout/nootmuskaat.
evt tijm, dragon, bonenkruid, isotpeper dergelijke naar smaak toevoegen

Voor wat extra kick, 1 Chipotle Pepper in Adobo saus (blikje 100gr te koop bij veel appie's)


Verder heb je nodig


1 dutch oven (grote gietijzeren pan die ook in de oven kan)
of 1 hapjes pan en grote ovenschaal
1 kookpannetje
2 grote schalen
1 grote opscheplepel
1 garde


Lasagna is 1 van mijn favoriete gerechten om te maken, echter is het altijd zo'n gedoe (zeker het traditionele recept wat ik ooh zo lekker vind).

Dus als ik geen zin heb in alle hussel er om heen maak ik dit verassende recept. En omdat ik geen fan ben van tomaten saus heb ik deze variatie eens geprobeerd, die qua smaak zo veel beter werkt dan ik ooit van te voren had kunnen bedenken.

Als je bang bent dat het zoet word of direct zo'n "herfst" smaak heeft, wees gerust, dit smaakt exact zoals je van lasagna verwacht dat die zal smaken.

En niet bang zijn voor de Chipotle pepper die er in zit, deze maakt juist het gerecht compleet en in balans.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

€ Verwijder het gehakt uit de twee verse worsten en bak dit in de hapjes pan of dutch oven.
€ Snijd 1 Chipotle fijn en bak deze en een eetlepel adobo saus mee met het gehakt.
€ Terwijl het gehakt aan het garen is, snijd de aubergine in plakjes (ongeveer een halve cm elk)
€ Voeg de pompoen puree toe aan het gehakt.
€ Giet een flinke scheut (60 ml?) rode wijn toe
€ Proef of het gehakt of het naar smaak is. Voeg eventueel zout, peper en andere kruiden toe.
€ Schep het gehakt over naar een schaal.

€ Leg de aubergine plakken over het gehakt en dek af)

€ Vul de pan met een ruime hoeveelheid water (schoonmaken is niet nodig) en zet het aan de kook voor de pasta.
€ Bereid de pasta 2/3 van de tijd die op de verpakking staat.

€ Zet de oven aan op 190 graden

€ Maak de bechamelsaus klaar. Voeg eventueel een snufje nootmuskaat hier aan toe

€ Giet de pasta af en doe deze in een schaal

€ Rooster kort de aubergine aan

€ Leg in de dutch oven (of ovenschaal) eerst een laag met Penne, waarover je wat van het gehakt verspreid.
€ Leg hier overheen de plakken aubergine en twee handjes met de champignon roerbakmix.
€ Giet hier een loyale hoeveelheid bechamelsaus over heen.
€ Houd deze volgorde aan tot alles op is (probeer te eindigen met penne en gehakt)
€ Scheur de mozzarella met je vingers en strooi deze over de bovenkant heen.

€ Zet in de oven voor 45 a 90 minuten (afhankelijk van de diepte van de ovenschaal, de soort oven dat je hebt, gas/keramisch/hetelucht) De kaas op de lasagna is een hele goeie indicatie of de lasagna klaar is. Deze hoort mooie gouden vlekken te vertonen over het gehele oppervlakte.

Tags, , , , , , , , , , ,

Serveertip

Met 1 Chipotle pepper heb je een hele lichte kick die voor mij perfect is, natuurlijk kan je dit zelf naar smaak aanpassen de hoeveelheid.

Pas de groente aan naar eigen smaak.

Ipv aubergine kan je natuurlijk ook courgette of andere groente gebruiken. Het idee er achter is vooral dat er toch nog aparte laagjes in blijven.

Natuurlijk kan je ook normaal gehakt gebruiken. Echter vind ik de structuur en smaak van verse worst (grof en fijn) het lekkerste. Daarnaast is verse worst ook al gekruid.

Het recept kan makkelijk verkleind worden. Echter vind ik hem ideaal om in te vriezen voor dagen dat ik geen zin heb om te koken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LuciFerro
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top