1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Teriyaki kip traybake

Teriyaki kip traybake

Door: hans3333

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-09-2019

Ingrediënten 4 personen


4 grote kippenbouten met huid
3 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in stukken van 3 cm dik gesneden
100 ml Kikkoman Teriyaki-marinade
2 el raapzaadolie
2 rode uien, in partjes gesneden
1 rode paprika, zonder zaadjes en in schijven gesneden
1 gele paprika, zonder zaadjes en in schijven gesneden
200 g fijne broccoliroosjes


Verder heb je nodig


Oven
braadslee/ovenschaal

Teriyaki kip traybake
Teriyaki kip traybake

Ik ben niet zo van ovenschotels , maar deze is wel een favo 
.de oven doet het werk , houdt je weer tijd over voor andere dingen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De oven op 200C( hetelucht ) voorverwarmen. Besprenkel de kippenbouten en zoete aardappelen in een grote braadslede met de teriyaki-marinade en de olie en braad alles 30 minuten lang.
Voeg na 30 minuten de rode uien en gesneden paprika's toe en meng alles met elkaar, om zo alles van saus te voorzien. Zet het terug in de oven gedurende 15 à 20 minuten,
voeg vervolgens de fijne broccoli toe en laat alles in 10 à 12 minuten garen.

Tags, , ,

Serveertip

Je kunt de broccoli vervangen door bimi of groene asperge punten.

Bron

Kikoman



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top