1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Roti
  6. Roti plaat (ongevuld)

Roti plaat (ongevuld)

Door: yvansanten

  • Surinaams, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-09-2019

Ingrediënten 4 personen


500 gr bloem
2 tl bakpoeder
1 tl zout
1 tl komijnpoeder
1 tl masala (kerrie)
1/4 tl knoflookpoeder
2 el olie
325 - 350 ml lauwwarm water



Gezien ik de roti bij de toko te duur vind ben ik op zoek gegaan naar een recept.
Dit is het geworden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

* Droge ingrediënten mixen
* Natte ingrediënten toevoegen
* Alles mixen/kneden tot een mooi glad en soepel deeg
* 1 uur laten rusten
* Deeg verdelen in 12 bolletjes en afdekken met natte theedoek
* 1 voor 1 balletjes dun uitrollen en bakken
* In Koekenpan met olie op laag vuur ongeveer een halve minuut per kant
* In een pan met deksel verzamelen

Tags, , ,

Serveertip

Als je ze niet direct opeet na het bakken kunnen ze kort opgewarmd in de pan of in de magnetron.

Lekker met Roti kip (masala kip €" boontjes €" aardappelen) ook in mijn recepten te vinden.

Bron

Van iemand op Facebook gekregen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yvansanten
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top