1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zoete aardappel met kip

Zoete aardappel met kip

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-09-2019

Ingrediënten 4 personen


4 zoete aardappelen
200 g gerookte kipfilet
100 g rucola
2 el peterselie (gehakt)
1 teen knoflook
200 g Griekse yoghurt
1 tl komijnpoeder
1 tl cayennepeper
1 tl venkelpoeder
2 el koriander (gehakt)
olijfolie
peper en zout


Zoete aardappel met kip
Zoete aardappel met kip

Een lekker en gezond gerecht voor de hele familie! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C, en was de aardappelen.
2 Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede ovenplaat. Wrijf ze in met olijfolie en prik er enkele gaatjes is. Zet ze 35 minuten in de voorverwarmde oven.
3 Maak ondertussen de dressing. Meng de Griekse yoghurt met de gedroogde kruiden en de gehakte peterselie, koriander en geperste knoflook. Breng verder op smaak met peper en zout.
4 Haal de aardappelen uit de oven en kruis ze in, duw het aardappelkruim wat naar boven. Vul de aardappelen met de gerookte kip en de dressing. Werk af met frisse rucola.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top