1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Garnalen
  6. Spaghetti met garnalen en rucola

Spaghetti met garnalen en rucola

Door: Annemelies

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-09-2019

Ingrediënten 2 personen


150 gr. Spaghetti
200 gr. Garnalen
40 gr. Rucola
150 ml. Witte wijn
8 zongedroogde tomaatjes
2 teentjes knoflook
1 rood pepertje
Olijfolie
1 citroen
Geraspte Parmezaanse kaas
Zout en peper


Verder heb je nodig


Kookpan, wokpan, mixer, schaaltjes


Mm mm, heerlijke spaghetti én makkelijk te maken !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de spaghetti met een snuf zout in ca. 10 minuten gaar.
Ondertussen:
Pel en snijd de knoflook in stukjes, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd ook deze in stukjes.
Mix de tomaten tot puree.
Bak de knoflook en de peperstukjes al roerende in de koekenpan met een goede scheut olijfolie.
Zodra de knoflook gaat verkleuren voeg je de garnalen toe en bak die 1 à 2 minuten mee.
Giet de wijn erbij en voeg de gepureerde tomaten toe. Laat alles op een laag vuurtje pruttelen tot de spaghetti klaar is.
Neem de spaghetti van het vuur, spoel die even af, giet deze af en voeg die aan de saus toe. Eventueel nog op smaak maken met wat peper.
Rasp de schil van de citroen.
Zet op tafel schaaltjes met de rucola, geraspte kaas en de citroensap, zodat je die naar smaak aan het gerecht kunt toevoegen.

Tags

Serveertip

Een goed glas witte wijn past hier perfect bij.

Bron

Smaakmenuitie.nl



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Annemelies
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top