1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Cupcakes
  5. Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Door: byrebeccarachel

  • Amerikaans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-09-2019

Ingrediënten 12 personen


Voor de cupcakes
60 gr boter
150 gr suiker
1 ei
10 gr cacao
rode kleurstof
1/2 tl vanille extract
120 ml karnemelk
160 gr bloem
1/2 tl bakingsoda
1,5 tl azijn

Roomkaas frosting:
200 gr roomkaas
75 gr roomboter (kamertemperatuur)
100 gr poedersuiker


Verder heb je nodig


Mixer, muffinvormpjes, muffinbakvorm, spatel

Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes

Mijn allereerste red velvet cupcake at ik in New York. Ik bestelde een red velvet muffin en werd direct raar aangekeken: een muffin is namelijk een gevuld cakeje met bijv. blauwe bessen of chocolade chips. Een cupcake is een cakeje met een topping, zoals een red velvet cupcake. Deze cupcakes zijn heerlijk luchtig en fluweel: zoals een echte red velvet cupcake moet zijn. De roomkaas topping maakt het af!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170C
2. Doe papieren cupcakevormpjes in een muffinvorm
3. Mix de boter met de suiker tot een crème en voeg dan het ei toe. Mix even op hoge stand tot het een glad mengsel is.
4. Voeg de helft van de karnemelk toe en mix tot het volledig is opgenomen.
5. Voeg de helft van de bloem toe en mix tot het een glad mengsel.
6. Voeg dan de andere helft van de karnemelk toe en tot slot de laatste helft van de bloem.
7. Voeg daarna de cacao met het kleurstof en de vanille-extract toe.
8. Strooi dan de bakingsoda er overheen en de azijn en mix het red velvet cupcakes beslag even flink door op hoge stand zodat alles goed gemixt is.
9. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de red velvet cupcakes in de voorverwarmde oven in ca 20 minuten gaar. Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster.
10. Maak ondertussen de roomkaas frosting.
11. Mix de roomboter en roomkaas tot een romig beslag.
12. Voeg in delen de poedersuiker toe. Je roomkaas frosting is klaar!
13. Spuit de roomkaas frosting op de afgekoelde cupcakes en serveer.

Tags, , , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top