Tagliatelle tonno met pikante maïscrème

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2019
  • Tagliatelle tonno met pikante maïscrème

    Tagliatelle tonno met pikante maïscrème

    Tagliatelle tonno met pikante maïscrème

Makkelijk, snelle bereiding en super lekker deze tagliatelli met tonijnsteak en pikante maiscreme

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 tonijnsteaks (diepvries)
100 g licht pikante chorizo (ongesneden, versmarkt)
3 venkelknollen
1 stengel citroengras
2 dl melk
400 g tagliatelle met eieren
4 eetl. sesamzaad
330 g maïs (blik)
2 eetl. sesamolie
1 eetl. olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding : (ontdooien + 10 min.)
- Laat de tonijnsteaks volledig ontdooien en dep droog. Haal door de sesamzaadjes.
- Verwijder het vel van de chorizo en snij in fijne schijfjes.
- Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
- Verwijder de harde kern en de buitenste laag van de venkelknollen. Snij elke knol in 8 partjes. Bewaar wat van het groen voor de afwerking.
- Snij het citroengras in 2 en plet met de vlakke kant van een mes.

1 Kook de venkel 4 à 5 min. in water met een beetje zout. Haal uit de kookpot met een schuimspaan.
2 Kook in hetzelfde water de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
3 Verwarm intussen de maïs, de melk en het citroengras ± 5 min. in een steelpan op een zacht vuur. Verwijder het citroengras en mix fijn tot een crème.
4 Verhit de olijfolie in een pan en bak de chorizo 1 min. Haal uit de pan en stoof de venkel 2 à 3 min. in dezelfde pan. Kruid met peper en zout, en haal uit de pan.
5 Verhit de sesamolie in de pan en bak de tonijnsteaks 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

Afwerking
Lepel een streep maïscrème op de borden. Voeg de tagliatelle, de venkel en de tonijnsteaks toe. Werk af met de chorizo en het groen van de venkel.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten