1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Biefstuk
  6. Biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter en herfstsalade

Biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter en herfstsalade

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2019

Ingrediënten 4 personen


4 steaks
150 g veldsla
2 stronken witloof
1 appel (jonagold)
1 eetl. citroensap
0.5 plantje platte peterselie
5 takjes basilicum (vers)
50 g boter (op kamertemperatuur)
850 g aardappelpartjes met tijm en rozemarijn (versmarkt)
1 koffiel. mosterd
1 koffiel. vloeibare honing
3 eetl. honing
1 eetl. witte balsamicoazijn
zwarte peper (molen)
zout


Biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter en herfstsalade
Biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter en herfstsalade

Makkelijk en erg lekker 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding : (15 min.)
- Snipper de peterselie en het basilicum fijn en kneed onder de zachte boter. Kruid met zwarte peper en rol tot een kleine worst. Wikkel in vershoudfolie en zet in de koelkast.
- Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper de blaadjes fijn.
- Snij de ongeschilde appel eerst in plakken en vervolgens in fijne staafjes. Besprenkel met het citroensap.
Bereiding : 15 min.
1 Verhit 1/2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelpartjes 5 min. Roer regelmatig om.
2 Meng intussen 1,5 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn, de vloeibare honing en de mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.
3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de biefstukken aan elke kant goudbruin. Laat daarna naar smaak verder bakken.
4 Meng intussen de dressing onder het witloof, de veldsla en de appeltjes.
5 Snij de kruidenboter in 4 schijven.
Afwerking
Leg op elke steak een schijfje kruidenboter en serveer met de aardappelpartjes en het slaatje.

Tags,

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top