1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Zalm
  5. Parmentier van zoete aardappel met zalm en witloof

Parmentier van zoete aardappel met zalm en witloof

Door: marcdepester

  • Frans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-09-2019

Ingrediënten 4 personen


4 zalmfilets
1 kg witloof
50 g rucola
1 kg zoete aardappelen
1 eetl. boter
1 dl melk
2 eetl. pesto siciliano met ricotta (bokaal)
nootmuskaat
zwarte peper (molen)
zout


Parmentier van zoete aardappel met zalm en witloof
Parmentier van zoete aardappel met zalm en witloof

Makkelijk en super lekker 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
- Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de blaadjes in stukken.

Bereiding = 30 min. + ± 20 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Kook de zoete aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de melk. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
3 Smelt intussen de boter in een grote pan en stoof het witloof 6 min. Kruid met zwarte peper en zout.
4 Snij elke zalmfilet in de lengte in 2. Doe het witloof in een ovenschaal en verdeel er de zoeteaardappelpuree over. Leg er de stukken zalm op (laat er telkens een beetje plaats tussen) en druk lichtjes in de puree. Kruid de zalm
met zwarte peper en zout.
5 Verdeel wat pesto over de zalm en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking :
Haal uit de oven en verdeel er de rucola over.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top