1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Saus
  5. Saus met cantharellen en truffelpesto

Saus met cantharellen en truffelpesto

Door: wilmiewillemse

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-09-2019

Ingrediënten 4 personen


- 2 grote sjalotten (of 4 kleine) fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 8 jeneverbessen, gekneusd
- 5 zwarte peperkorrels, gekneusd
- 200 gram cantharellen, wassen onder stromend water, zand verwijderen en daarna goed drogen en in stukjes snijden
- 3 el truffelpesto (tapenade kan ook)
- 5 el calvados (of cognac)
- 175 ml wildfond
- 50 gram (koude) roomboter
- olijfolie


Saus met cantharellen en truffelpesto
Saus met cantharellen en truffelpesto
Saus met cantharellen en truffelpesto
Saus met cantharellen en truffelpesto
Saus met cantharellen en truffelpesto
Saus met cantharellen en truffelpesto
Saus met cantharellen en truffelpesto
Saus met cantharellen en truffelpesto
Saus met cantharellen en truffelpesto
Saus met cantharellen en truffelpesto
Saus met cantharellen en truffelpesto
Saus met cantharellen en truffelpesto
Saus met cantharellen en truffelpesto
Saus met cantharellen en truffelpesto
Saus met cantharellen en truffelpesto
Saus met cantharellen en truffelpesto
Saus met cantharellen en truffelpesto
Saus met cantharellen en truffelpesto

Deze heerlijke saus met cantharellen en truffelpesto is een uitstekende combinatie bij wild. Ik had er een reebiefstukje bij en als bijgerecht een risotto.
Cantharellen (en andere paddenstoelen) horen bij het najaar en wild ook. Geen wonder dus dat dit zo'n perfecte combinatie is.
Door gebruik te maken van truffelpesto en de Risotto-met-cantharellen die ik erbij geserveerd heb, krijgt het geheel  een Italiaans tintje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin de sjalotten tot ze glazig zijn.
- Voeg de jeneverbessen, de peperkorrels en knoflook toe en bak het geheel nog 1 minuutje door.
- Doe de cantharellen erbij en laat die bakken tot ze behoorlijk wat vocht zijn kwijtgeraakt (3 tot 5 minuten).
- Doe de calvados erbij en flambeer. Laat rustig uitbranden op laag vuur zonder de pan te bewegen. (Flambeer NOOIT onder een werkende afzuiger. Eerst de afzuiger uitdoen!!! Dit voorkomt brand).
- Voeg de truffelpesto toe. Even goed omroeren en dan gaat de wildfond erbij.
- Laat dit ongeveer een kwartiertje zachtjes doorpruttelen, voeg indien nodig nog wat extra vocht toe.
- Vlak voor het opdienen opmonteren met in stukjes gesneden koude roomboter.

Tags, , , , , , , ,

Bron

Kook Jij (in eigen keuken gemaakt, aangepast en gefotografeerd)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top