1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto met cantharellen

Risotto met cantharellen

Door: wilmiewillemse

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-09-2019

Ingrediënten 4 personen


- 300 gram risotto rijst
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 200 ml droge witte wijn
- 500 ml paddenstoelenbouillon, van tabletten (ik maak meestal iets meer)
- 200 gram cantharellen, goed schoongespoeld en in stukjes gesneden
- 50 gram walnoten
- enkele takjes tijm
- 50 gram roomboter
- 100 gram Parmezaanse kaas (of Pecorino)
- olijfolie
- peper en zout naar smaak


Risotto met cantharellen
Risotto met cantharellen
Risotto met cantharellen
Risotto met cantharellen
Risotto met cantharellen
Risotto met cantharellen
Risotto met cantharellen
Risotto met cantharellen
Risotto met cantharellen
Risotto met cantharellen
Risotto met cantharellen
Risotto met cantharellen
Risotto met cantharellen
Risotto met cantharellen
Risotto met cantharellen
Risotto met cantharellen
Risotto met cantharellen
Risotto met cantharellen

Een heerlijk gerecht nu de herfst zachtjesaan zijn intrede weer doet en de winkels weer vol liggen met allerlei heerlijkheden. De herfst is, culinair gezien, de rijkste tijd van het jaar.
Cantharellen zijn toch wel mijn lievelingspaddenstoelen. Ze hebben een licht peperige smaak en hebben een geur die doet denken aan abrikozen. Het zijn de enige paddenstoelen die ik onder zacht stromend water schoonmaak want anders is de kans groot dat er nog zand achterblijft. Maar als je dat snel doet en ze daarna weer goed laat uitlekken op keukenpapier of op een schone theedoek is het geen probleem. Verwerk ze daarna wel zo snel mogelijk in je te maken gerecht.

TIP: Lekker als bijgerecht bij een stukje wild (ik had een reebiefstukje) met daarbij een Saus-met-cantharellen-en-truffelpesto

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Maak de paddenstoelenbouillon,zet deze opzij en rasp de kaas.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotten. Doe dan de rijst erbij en bak die een paar minuutjes mee.
- Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Doe dan (soep)lepel voor lepel de bouillon erbij totdat de risotto gaar is en blijf steeds door de risotto roeren. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Bak intussen in een beetje verwarmde olie de cantharellen met tijm en de walnoten (ongeveer 5 minuten).
- Voeg dit toe aan de risotto. Doe ook de roomboter en 2/3 deel van de kaas erbij.
- Schep alles goed door elkaar en maak dit indien nodig nog op smaak met peper en zout.
- Laat dit nog ongeveer 5 minuten in de pan met gesloten deksel staan.
- Daarna schep je het in een schaal en garneer je het met de overgebleven kaas en een paar takjes tijm.

Tags, , , , , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top