1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gevulde gehaktbal met kaas en pesto, groene gerstsalade en erwtenspread

Gevulde gehaktbal met kaas en pesto, groene gerstsalade en erwtenspread

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-09-2019

Ingrediënten 4 personen


800 g gemengd gehakt (runds-varken)
120 g Le petit Lathuy-kaas ( dit is een zachte biologische kaas vervaardigd op basis van rauwe koemelk)
4 el groene pesto
1 rode ui
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
1 teentje knoflook
1 ei
4 el paneermeel
2 el olijfolie
Peper en zout

Voor de salade :
400 g erwtjes
200 g fijne boontjes
4 takjes basilicum
4 takjes verse munt
200 g gerst
2 el olijfolie
Sap en zeste van 1 citroen
2 lente-uitjes

Voor de erwtenspread met munt :
400 g erwten
1,5 dl groentebouillon
½ plantje verse munt
1 el boter


Gevulde gehaktbal met kaas en pesto, groene gerstsalade en erwtenspread
Gevulde gehaktbal met kaas en pesto, groene gerstsalade en erwtenspread
Gevulde gehaktbal met kaas en pesto, groene gerstsalade en erwtenspread
Gevulde gehaktbal met kaas en pesto, groene gerstsalade en erwtenspread

Maak een lekkere vulling met kaas en pesto, verstop het in het gehakt en bak de gevulde gehaktballetjes goudbruin. Heerlijk!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 170°C.
-Pel de ui en de look, snipper fijn en bak glazig in wat olijfolie.
-Hak de blaadjes van de tijm en rozemarijn fijn en roer ze onder de ui en look. Voeg toe aan het gehakt samen met het ei en 2 à 3 el paneermeel. Kneed goed en breng op smaak met peper en zout.
-Rol vier grote ballen van het gehakt.
-Maak een kuiltje in elke bal en duw er een stukje kaas in en lepel er wat groene pesto bij. Sluit de gehaktbal goed en haal door het resterende paneermeel.

-Leg de ballen op een ovenplaat en bak de gehaktballen gaar in de hete oven gedurende 30 minuten.
-Kook de gerst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.

Maak ondertussen de erwtenspread met munt :
-Breng de groentebouillon aan de kook.
-Kook de erwtjes samen met de muntblaadjes gaar in licht gezouten water, ongeveer 15 minuten. (zonder deksel, zo behoud je de mooie frisse groene kleur). Giet af en spoel onder koud water.
-Mix de erwten fijn en giet er beetje bij beetje de warme groentenbouillon bij.
-Mix verder tot een dikke crème en roer er de boter onder.
-Breng op smaak met peper en zout, houd warm.

Maak de salade :
-Blancheer de erwtjes en boontjes in enkele minuten beetgaar, giet af en laat schrikken onder ijskoud water.
-Maak een salade van de gerst, erwtjes, boontjes en groene kruiden.
-Snipper de lente-uitjes en strooi ze over de groene salade.
-Breng op smaak met peper, zout, zeste en sap van citroen en olijfolie.

-Lepel een veeg erwtenspread met munt op ieders bord, schik er de salade bij en voeg de gehaktbal toe.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top