1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Aardappelgratin
  6. Gekarameliseerde varkensreepjes met rode kool en aardappelgratin

Gekarameliseerde varkensreepjes met rode kool en aardappelgratin

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-09-2019

Ingrediënten 4 personen


600 g varkensreepjes
2 el arachideolie
150 g zilveruitjes uit de diepvriezer
1 el vloeibare honing
½ tl Provençaalse kruiden
1 dl droge witte wijn
halve rode kool, zeer fijngesneden
geraspte schil van ¼ sinaasappel
1 dl versgeperst sinaasappelsap
1 dl water
versgemalen peper
zout
rucola

Voor de aardappelgratin:
800 g vastkokende aardappelen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 dl room
1,5 dl melk
125 g geraspte kaas
boter
peper en zout


Gekarameliseerde varkensreepjes met rode kool en aardappelgratin
Gekarameliseerde varkensreepjes met rode kool en aardappelgratin

Eenvoud siert..dit is oh zo lekker en bovendien makkelijk zelf te bereiden

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven op 170°C.
-Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes.
-Vet de ovenschaal in met boter. Schik de aardappelschijfjes in de schaal. Verdeel de knoflook over de aardappelen. Meng de melk en de room in een kom. Kruid met zout en peper en giet over de aardappelschijfjes. -Bestrooi het geheel met kaas.
-Bedek de aardappelen met aluminiumfolie en bak ze 30 minuten in het midden van de oven.
-Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie en laat de aardappelgratin nog 30 minuten bakken voor een mooi korstje

-Zet een pan op het vuur en laat er een eetlepel arachideolie in heet worden.
-Roerbak het vlees tot het mooi bruin is. en voeg dan de uitjes en de honing toe en laat 2 minuten bakken. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
-Giet de witte wijn erover en laat even sudderen.
-Voeg de rode kool toe en bak 10 minuten. Roer regelmatig.
-Voeg de sinaasappelschil, het sinaasappelsap en het water toe en laat nog 15 minuten zachtjes stoven met een deksel op de pan. Breng verder op smaak met peper en zout.
-Verdeel de gekarameliseerde varkensreepjes en de rode kool over de borden.
-Serveer met de aardappelgratin en wat rucola.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top