1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Hartige paté van kip

Hartige paté van kip

Door: marcdepester

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-09-2019

Ingrediënten 6 personen


± 12 plakken spek, ongezouten (150 g)
350 g kippenlever
350 g kipfilet
25 g rozijnen
100 ml marsala (of andere zoete wijn)
50 ml room
2 el cognac
1 el gedroogde tijm
peper en zout


Verder heb je nodig


1 terrinevorm
keukenrobot of vleesmolen
diepe bakplaat

Hartige paté van kip
Hartige paté van kip

Makkelijk en super lekker 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Week de rozijnen in de marsala.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Spoel de kippenlevertjes en dep ze goed droog. Snij ze in stukjes. Maal ze samen met de kipfilet heel fijn in de keukenrobot (of vleesmolen).
-Kruid het geheel met tijm, peper en zout.
-Voeg er daarna de room, de cognac en de geweekte en uitgelekte rozijnen aan toe.
-Beleg de hele binnenkant van een terrinevorm met plakken spek. Druk ze tegen de wanden aan en laat ze wat overhangen. Schep daar het gehaktmengsel in. Duw goed aan en strijk de bovenkant mooi glad.
-Vouw het overhangende spek over de vulling en dek af met de rest van het spek.
-Zet de terrine in een diepe bakplaat en giet er kokend water rond.
-Bak 45 minuten au bain-marie in de oven en laat afkoelen in de vorm.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top