1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. laura's bakery lemon bars

laura's bakery lemon bars

Door: steefmobiel

  • Europees, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-2019

Ingrediënten 10 personen


VOOR ONGEVEER 15 STUKJES, VOOR EEN VORM VAN ± 20 X 30 CM
KOEKBODEM
240 gram boter
100 gram suiker
260 gram bloem
CITROENLAAG
300 gram suiker
30 gram bloem
4 eieren
rasp van 2 citroen
sap van 2 citroenen (ongeveer 120 ml sap)
DECORATIE
poedersuiker



Beter goed gejat, dan slecht bedacht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Begin met het maken van de koekbodem. Doe de boter, suiker en bloem in een kom en mix tot tot een mooi deeg. Bekleed je bakvorm met bakpapier, en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem

Bak de koekbodem in 25 minuten op 180 graden.

Terwijl de koekbodem in de oven staat, kun je gelijk verder met de citroenlaag. Doe alle ingrediënten in een kom en roer met een garde tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel nu rusten tot de koekbodem klaar is.

Haal de bodem uit de oven en giet het citroenmengsel er overheen. Schuif de bakvorm weer terug in de oven.

Bak de lemon bars in 20-25 minuten op 180 graden. De citroenlaag moet stevig zijn, maar niet keihard.

Laat de citroen koek helemaal afkoelen voordat je hem in blokjes snijdt. Strooi er voor serveren nog wat poedersuiker overheen, zo zien ze er gelijk een stuk mooier uit.

Tags

Bron

Https://www.laurasbakery.nl/lemon-bars/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van steefmobiel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top