1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Mosselen in knoflook-peterselieboter

Mosselen in knoflook-peterselieboter

Door: hans3333

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-2019

Ingrediënten 4 personen


2 kg mosselen schoon
1 prei, in ringen
150 ml witte wijn
100 g ongezouten roomboter,
op kamertemperatuur
2 teentjes knoflook, geperst
2 el peterselie, fijngehakt
1 stokbrood


Verder heb je nodig


4 eenpersoonsovenschaaltjes
oven
mengkom
grote kookpan

Mosselen in knoflook-peterselieboter
Mosselen in knoflook-peterselieboter

Geen hoofdmaaltijd , maar een heerlijk voorgerecht naar opmaat van bv kreeft of een vismaaltijd .
van te voren klaar te maken , je hoeft het alleen maar in de oven te schuiven 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de prei met de wijn in een ruime pan. Leg er de mosselen op. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6 min. of tot alle schelpen open staan.

Meng de boter met de knoflook en de peterselie tot een smeuïge kruidenboter. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Haal de mosselen uit de schelp en verdeel over 4 ovenschaaltjes. Verdeel de kruidenboter in vlokjes over de mosselen. Plaats in de oven en laat de kruidenboter ca. 5 min. over de mosselen smelten. Serveer met stokbrood.

Tags, ,

Serveertip

Bestrooi evt met wat panko voordat ze de oven in gaan

Bron

Knack



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top