1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Heekfilets rivière

Heekfilets rivière

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-09-2019

Ingrediënten 4 personen


4 heekfilets (met elk 1 velkant)
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
1 teentje knoflook
zout
citroenzeste
olijfolie
15 groene asperges
12 opgelegde piquillopepers
boter
olijfolie
fleur de sel
Mousseline :
2 eierdooiers
4 el groentebouillon
boter
peper
zout
Afwerking:
8 schijfjes citroen à vif
(verwijder de witte vliesjes van de citroen)
tijmbloemetjes


Heekfilets rivière
Heekfilets rivière

Heekfilets zijn een bijzonder lekker alternatief voor kabeljauwfilet

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Heek :
-Leg de heek in een schotel samen met een takje rozemarijn, tijm, de knoflook, een scheutje olijfolie, de citroenzeste en een beetje zout. Overdek met folie en plaats gedurende 5 minuten in een oven van 90 °C. Houd warm.
Asperges :
-Schil de asperges en snijd de harde onderkant weg. Snijd de kop van de asperges en blancheer ze. Snijd de rest van de asperges in fijne slierten met een dunschiller.
-Bak de aspergekopjes kort aan in boter samen met de piquillopepers. Marineer de aspergeslierten gedurende 5 minuten in een scheutje olijfolie met een beetje fleur de sel. Rol ze op.
Mousselinesaus :
-Klop de eierdooiers met de groentebouillon op een zacht vuur tot een homogene massa. Voeg het koude nootje boter toe zodat je saus zeker niet gaat stollen. Blijf roeren tot de boter in de saus gesmolten is. Kruid af met peper en zout.
Afwerking :
Schik de aspergekopjes, piquillopepers, aspergesliertjes en enkele verse stukjes citroen op de heek. Bestrooi met tijmbloemetjes. Serveer met een lepel mousselinesaus.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top