1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Heek met een bolognese van witte bonen

Heek met een bolognese van witte bonen

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-09-2019

Ingrediënten 4 personen


4 heekfilets

200 g gedroogde witte bonen, gekookt in groentebouillon
8 eetlepels truffelsap
2 dl witte gevogeltefond
1 nootje boter
4 el gele en groene courgettes, in dobbelsteentjes gesneden
4 el verse tomaten, in dobbelsteentjes gesneden
Afwerking
1 bussel basilicum


Heek met een bolognese van witte bonen
Heek met een bolognese van witte bonen

Een lekker alternatief voor kabeljauw

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Heek :
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Bak de heek aan één kant in olijfolie en gaar gedurende 2 minuten verder in een voorverwarmde oven.
-Neem uit de oven en laat nog 2 minuten rusten.
Bonen :
-Meng de bonen, de tomaat en courgettes in een kom.
-Meng het truffelsap samen met de gevogeltefond en het bonenmengsel en breng aan de kook.
- Laat ¾ van de oorspronkelijke hoeveelheid inkoken.
Afwerking :
Dresseer de bolognese van kokosbonen op de heekfilet en voeg enkele takjes basilicum toe.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top