1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Blauwe bessen pruimenjam met likeur (of sap)

Blauwe bessen pruimenjam met likeur (of sap)

Door: wilmiewillemse

  • Regionaal, Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-09-2019

Ingrediënten 1 personen


- 1500 gram blauwe bessen
- 1500 gram (blauwe) pruimen
- 150 ml blauwe bessenlikeur (sap)
- 150 ml water
- 1000 gram geleisuiker speciaal


Blauwe bessen pruimenjam met likeur (of sap)
Blauwe bessen pruimenjam met likeur (of sap)
Blauwe bessen pruimenjam met likeur (of sap)
Blauwe bessen pruimenjam met likeur (of sap)
Blauwe bessen pruimenjam met likeur (of sap)
Blauwe bessen pruimenjam met likeur (of sap)
Blauwe bessen pruimenjam met likeur (of sap)
Blauwe bessen pruimenjam met likeur (of sap)
Blauwe bessen pruimenjam met likeur (of sap)
Blauwe bessen pruimenjam met likeur (of sap)
Blauwe bessen pruimenjam met likeur (of sap)
Blauwe bessen pruimenjam met likeur (of sap)

Altijd weer op zoek naar nieuwe combinaties en zo ontdekte ik deze heerlijke variant.
Ik heb hier een XXL portie gemaakt omdat dit met (bijna) dezelfde moeite gaat. Je kunt de hoeveelheden heel gemakkelijk halveren.
De verhouding die ik heb aangehouden is 1 suiker (geleisuiker speciaal) op 3 delen vruchten.

TIP: Als je liever geen alcohol gebruikt kun je dit vervangen door sap.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Was de bessen en de pruimen en snij de pruimen in stukjes,schillen hoeft niet en doe ze samen in een grote pan.
- Voeg het water en de likeur toe en breng dit geheel aan de kook.
- Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken en voeg dan de suiker toe.
- Nadat de suiker erbij gedaan is hoeft dit nog maar een paar minuutjes zachtjes te pruttelen zodat de suiker goed gesmolten en opgenomen is.
- Schep, eventueel met behulp van een trechter, de jam in schone (gesteriliseerde) potten, draai het deksel er goed strak op en zet ze ongeveer 10 minuten op de kop.
- Draai ze naderhand weer om en controleer of ze vacuüm zijn.
- Bewaar de jampotten bij voorkeur op een koele en donkere plaats en als ze eenmaal geopend zijn in de koelkast.

Tags, , , , , , , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top