1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Lamskoteletten met krieltjes en dragonboter

Lamskoteletten met krieltjes en dragonboter

Door: marcdepester

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-09-2019

Ingrediënten 4 personen


12 mooie lamskoteletten (lamskroon)
1 kg krieltjes
125 g gezouten boter
7 el olijfolie
1/2 bussel dragon
4 takjes rozemarijn
1 rode chilipeper
4 teentjes knoflook
peper en zout


Lamskoteletten met krieltjes en dragonboter
Lamskoteletten met krieltjes en dragonboter

Smakencombinatie om U tegen te zeggen, bijzonder lekker en pittig

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Schik de hele krieltjes in een grote ovenschaal.
-Ontpit de rode peper en snijd hem in stukken. Voeg hem aan de krieltjes toe, samen met 5 el olijfolie, de rozemarijn, de ongepelde en gehalveerde teentjes knoflook, peper en zout.
-Meng en laat 1 u in de oven braden, terwijl je nu en dan mengt.

-Kneed de malse boter met de gehakte dragon.

-Verwarm een grillpan.
-Smeer de lamskoteletten in met de rest van de olijfolie en leg ze in de hete pan. Gril ze 2 min aan elke kant en breng ze op smaak.
-Leg de koteletten op de aardappelen, voeg wat dragonboter toe.
-Serveer en geef er de rest van de boter apart bij.

Tags

Serveertip

Gril op het einde van de kooktijd ook het vet van het vlees: zet de koteletten gewoon rechtop tegen de rand van de braadpan.

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top