1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Mixed grill van lam en fijne groentjes

Mixed grill van lam en fijne groentjes

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-09-2019

Ingrediënten 8 personen


4 merguezworstjes
50 g gepelde pistachenoten
2 dl olijfolie
1/2 koffielepel paprikapoeder
1/2 koffielepel komijnpoeder
peper en zout
1 komkommer (voor de tzatziki)
8 lamsmignonnette
200 g feta (voor de taboulé feta)
2 teentjes knoflook (voor de muntsaus)
300 g parelcouscous (voor de taboulé feta)
1 bussel dille (voor de taboulé feta)
200 g griekse yoghurt (voor de tzatziki)
1 citroen (voor de tzatziki)
1 bussel dille (voor de tzatziki)
8 cl Xeres-azijn (voor de muntsaus)
2 teentje knoflook (voor de tzatziki)
12 cl olijfolie (voor de muntsaus)
1/2 bussel bladpeterselie (voor de muntsaus)
1/2 bussel munt (voor de muntsaus)
4 el olijfolie (voor de taboulé feta)
1 kl gedroogde tijm (voor het vlees)
1 komkommer (voor de taboulé feta)
1 citroen (voor de taboulé feta)
1 kl gedroogde oregano (voor het vlees)
1 kl gedroogde basilicum (voor het vlees)
1 el gemalen zwarte peper (voor het vlees)
2 el knoflookpoeder (voor het vlees)
2 el zout (voor het vlees)
2 kg groenten naar keuze (wortel-minibloemkool-miniromanesco-courgette-.....)
400 g lamsgehakt zonder kruiden
4 lage lamsribben
200 g lamsnoot


Verder heb je nodig


Satéstokjes

Mixed grill van lam en fijne groentjes
Mixed grill van lam en fijne groentjes

Feestelijk en makkelijk en daarenboven super lekker !  Uw feest kan niet meer stuk ........ grillen buiten of grillen binnen  ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Taboulé:
-kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Spoel in koud water en laat goed uitlekken.
-Snijd de komkommer in halve schijfjes en de feta in blokjes. Voeg ze toe aan de couscous samen met de olijfolie, plukjes dille, peper, zout en - naar eigen smaak - citroensap.
Tzatziki:
-rasp de komkommer met de grove kant van de rasp. Bestrooi hem met zout en pers er zoveel mogelijk water uit. Meng met de yoghurt, de gehakte dille, de geperste teentjes knoflook en naar eigen smaak ook wat citroensap. Kruid bij.
Muntsaus:
-mix de muntblaadjes, de peterselieblaadjes, de olie, de azijn en de geperste teentjes knoflook fijn met de mixer. Kruid met peper en zout.

-Wil je ook minibloemkolen en/of miniromanesco grillen? Snijd ze eerst in parten, kook ze 2 min. in gezouten kokend water en laat ze in koud water schrikken.
-Snijd de courgettes in partjes, schil de wortelen en halveer ze. Smeer alle groenten lichtjes in met olie. Kruid ze met peper en zout.
Kruidenmix voor het vlees: meng alle opgelijste ingrediënten.
-Meng het lamsgehakt met de grofgehakte pistachenoten, de paprika, de komijn, peper en zout. Verdeel de bereiding in 8. Maak kleine burgers en steek 2 kleine houten prikkers in elke burger. Smeer de burgers en de merguezworsten in met olijfolie.
-Snijd de lamsnoten in blokjes en rijg ze op kleine satéstokjes. Breng de lamsnoten, de lage ribben en de mignonettes op smaak met de kruidenmix.
-Rooster het vlees en de groenten op een grote grill, op de barbecue of onder de ovengrill. Dien ze op met de taboulé, de tzatziki en de muntsaus.

Tags

Serveertip

Tip:

haal het vlees 30 min op voorhand uit de koelkast om hem optimaal te kunnen bakken. Dit geldt voor alle vleessoorten, ook voor kipfilets.

Bron

Delhaize - sofie dumont



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top